Fethiye – Göcek

Fethiye, Dalaman Havaalanına sadece 50 km mesafededir. Tatilinizi kiralayacağınız yelkenli yat ile Fethiye ve Göcek bölgesinde geçirmek istiyorsanız başlangıç noktanız Fethiye olabileceği gibi Dalaman Havalimanına 20 dakika mesafedeki Göcek’ten de daha çabuk bir şekilde bu eşsiz tatile başlayabilirsiniz. Tatil sonunda kiraladığınız yatı Göcek’te teslim edebilir ve yine Dalaman Havalimanına kısa sürede ulaşabilirsiniz.

İmbat Yat filosuna buradan ulaşabilirsiniz.

Fethiye… Korunaklı bir liman ve her türlü imkanın bulunduğu bir deniz kentidir. 400 tekne kapasiteli  marinanın yanı sıra, iskeleli birkaç otel ve belediyenin marina işletmeleri mevcuttur. Dalaman Havaalanına sadece 50 km mesafededir. Denizden Fethiye / Göcek 12 mil mesafededir.

Fethiye/Göcek

Göcek… Beldede büyük ve uluslararası yat gezimi açısından önem arz eden 6 adet yat limanı bulunmaktadır. Beldenin en önemli özelliği son derece korunaklı ve geniş bir körfez içerisinde yer alan ada ve koyları bünyesinde barındırmasıdır. Göcek, Dalaman Havalimanına 20 dakika uzaklıktadır. Yelkenli kiralama turunuza Göcek’ten başlayabilirsiniz.

Yassıca Adası… Yassıcalar denilen bu adaların tek tek adları bile yok. Öyle küçücük adalar ki, birileri çıkıp da ad vermemiş. Hepsine birden Yassıcalar denilip geçilmiş. Adalarda hiç bir tesis yok. Büyükçe olanının denize uzanan kumsallı burnunun ucunda küçücük bir havuzcuk oluşuyor. Minik bebekler için özel olarak yapılmış gibi. Burada adalar arasında yüzme macerasını da korkmadan deneyebilirsiniz. En kısa ara hepi topu 12 metre iki adanın arasında. Yarım saat kadar yüzebiliyorsanız dört adayı dolaşabilirsiniz. Dilerseniz adalara çıkıp yürüyebilirsiniz. Yalnız yanınızda spor ayakkabı bulundurmayı unutmayın. Teknenizi şamandıra ve mapalara bağlayabilirsiniz.

Göcek Adası… Göcek’in doğal bir liman olmasındaki en büyük etkendir. Göcek’in tam girişinde bulunduğu için Göcek’i Gün Doğusu, Keşişleme ve Kıble yönünden esen rüzgarlardan büyük bir oranda korur. Bu ada üzerinde irili ufaklı çok sayıda plaj vardır. Yatçılar tarafından en çok ziyaret edilenleri batı yönündeki batı koyu ve doğu yönündeki İncirli Koy’dur. Şamandıra ve karadaki mapalara bağlanır.

Boynuzbükü… Su ve elektriğin bulunduğu tonoza sahip restoranın 25 teknelik tonozlu iskelesi vardır. Derin olan koyda, derinlik 10-20 metre arasındadır.  Kuzeybatıdaki girintide derinlik demire daha uygundur. Konaklama için oldukça uygun bir koydur.

Taşkaya (Bedri Rahmi Koyu)… Göcek ve Fethiye’den kalkan hemen hemen her teknenin mutlaka uğradığı, Göcek Koylarında yıllar önce ilk mavi yolculuğu başlatan ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun, taş üstüne yaptığı balık resmi, Azra Erhat’ın yine bir taşın üstüne yaptığı uçurtma mozaiğinin yer aldığı koydur. İçeride korunaklı çok yer vardır. Koy için 2016 yazında açılmış olan Zeytin Restoran 12 ay hizmet vermektedir. Restorantta elektrik ve su bulunmaktadır.

Sarsala Koyu… Plaj önlerinde 10-15m ‘ye demir atıp alargada kalınabilir veya korunaklı yeri güneyindeki girintidir. 15-20m’ye demir atıp gecelenebilir. Küçük Sarsala Koyu’nda 30 teknenin tonozla bağlandığı iskelesi olan güzel bir restoran var. Karayolu ile Dalaman Havaalanı’na Göcek’ten daha yakın noktada yer alır. Bu sebeple kıyıda taksiler bekler. Bu koydan taksi ile havalimanına transfer yapılabilir.

Tersane Adası (Tersane Koyu)… Girişinin uzaktan belli olmadığı koya dar bir kanaldan ulaşılır. Korunaklı bir koydur. Kıyıda tarihi harabeler ve bir restoran bulunur. Koyun, güneybatısındaki girinti ve doğusu sığdır. Koyun ortasında başlayan sığlaşma doğusundaki çökmüş eski tarihi tersane harabelerinde son bulur. Göcek koyları içinde en özellerden biridir. Yaz aylarında gezi teknelerinin uğrak saatleri olan 10:30-16:00 dışında muhteşemdir. Körfezdeki adaların en büyüğü.  Mübadele sonrasında boşaltılmış eski Rum yerleşiminin kalıntıları yer alıyor adada. Adanın adını aldığı bir tersane ve gözetleme kulesinin kalıntısı karşınıza çıkacak ada gezisinde.

Denizcilerin yaz ve kış koyları adını verdikleri iki koy, mavi yolculuk ve günübirlik gezi teknelerinin uğrak yeridir. Dar bir boğazdan girdikten sonra karşınıza çıkan kış koyu birçok yatçının aniden çıkan rüzgarlarda korunmak için sığındığı noktalardan bir tanesi. Girişi çok dar, içi az tekne alabilen güzel bir koy. Kuzey kıyısı ve ağzının güneybatı kıyı köşesi, kıçtan kara olmak için uygundur. Doğu ve kuzeydoğu kısımları kayalar ve batık rıhtım duvarları nedeniyle tehlikelidir. Dip yosunlu balçıktır.

Hamam Koyu… Mavi yolculuk ve günübirlik tekne turlarının uğramadan geçmediği koy. Geceleme için uygun bir koy. İskelenin hemen yanı başında, bir bölümü sular altında kalmış Bizans manastırı kalıntılarını göreceksiniz. Tekneden çıkıp kıyı boyunca ve orman içinde keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz. Kendinize güveniyorsanız Kleopatra Hamam Koyundan tepeye doğru yaklaşık yarım saatlik bir yürüyüşle antik kent Lydae’ye çıkabilirsiniz. Kıyıda yatlara hizmet veren çardak lokantalar var. 20-30m’ye demir atıp kıçtan koltuk alınır.

Göbün Koyu… Domuz adasının güneyinde, girişi epeyce dar, çevresi çam ve zeytin ağaçlarıyla kaplı uzunca bir koydur. Koyun uç noktasında karaya çıkanlar, kaya mezarları ve antik kalıntılarla karşılaşacaklar. Çok korunaklı, girişi zor görülen bir koydur. Derinlik 5-7 metre arasında, batı tarafı tamamen sığlıktır. Restoran önünde tonozlu iskele var.

Fethiye/Ölüdeniz

Turunçpınarı Koyu… Fethiye Körfezi’nin en güzel denize girme noktalarından biri olan koy, adını denizden yaklaşık 400 metre yükseklikteki zirvede bulunan, turunç ağaçlarıyla kaplı, tatlı su pınarından almıştır. Popüler restoranı hazırladığı, balıkçı kebabı, tuzda balık, ballı kuzu tandır, çiğ balık gibi enfes lezzetlerin yanı sıra sebze ve meyvelerini hemen restoranın arkasındaki bahçede yetiştirir, tazecik sofranıza sunar.

Gemiler Adası… Lykia ve Bizans döneme ait kalıntıların bulunduğu muhteşem bölge. Özellikle yazın, sadece 10.30-17.30 saatleri dışında, su sporları, yiyecek vs. satan teknelerden uzak kalabileceğiniz bir koy. Kıyıdan 15-20 dakika yürüyerek tarihi Afkule kilise harabesine gidebilirsiniz. Bu yüksek mevkiden, Fethiye Körfezi’nin muhteşem görüntüsü ve güneş batışı izlenebilir.

Soğuk Su Limanı… Ölüdeniz tarafında, tatlı su kaynağı bulunan derin bir koydur. Küçük, şirin ama yazın çok yoğun olur. Kıyıdan, Kayaköy’e yürüyebileceğiniz bir patika bulunur. Güneyden estiğinde korunaklı olmayabilir.

Kelebekler Vadisi… Fethiye ilçesi Ölüdeniz mahallesi sınırları içerisinde bulunan doğal bir hazinedir. Sahip olduğu endemik türler nedeniyle dünya mirası olarak korunması önerilmiş 100 dağdan biri olan Babadağ’ın eteklerinde bulunan Kelebekler Vadisi, 8 Şubat 1995’de 1. derecede doğal SİT ilan edilmiş ve her türlü yapılaşmaya kapatılmıştır.

Not: Bu metinde yer alan yerler tavsiye niteliğinde olup rotanızı, konaklama yerlerini siz istediğiniz gibi belirleyebilirsiniz. Ayrıca gerek Fethiye gerekse Göcek körfezleri yelkenli tekne ile yelken yapabilmenize fırsat veren geniş bir bölgeyi kapsamaktadır.

Fethiye ve Göcek rota önerisine alternatif olarak Fethiye/Marmaris rota önerisini buradan , Fethiye/Kekova rota önerisini ise buradan inceleyebilirsiniz.

Yelkenli kiralama yapabileceğiniz İmbat Yat filosuna buradan ulaşabilirsiniz.

Bizimle İletişime Geçin

Soru ve önerileriniz için lütfen bizimle iletişime geçin.

İletişime Geç