Fethiye – Marmaris

Fethiye – Marmaris (7 Gün)

Fethiye ile Marmaris arası 52 mil mesafededir. Marmaris ve koyları kiraladığınız yelkenli yat ile yelken yapabileceğiniz 1 haftalık tatiliniz için ideal bir rota olabilir.

 

Marmaris…

Ege kıyısında yeşilin ve mavinin tadını çıkarabileceğiniz Marmaris tatil mekanları içerisinde üst sıralarda tercih edilen bir tatil beldesidir. Marmaris limanı turizme elverişli yapısı ile yerli yabancı her tabakadan ziyaretçiye güzel bir Marmaris tatil tecrübesi yaşatma konusunda iddialıdır. Körfezin uygun yapısı, su sporları için uygun ortam hazırlamakta, beldeyi çepeçevre saran ağaç dolu ormanlar yeşil örtüyü oluşturmaktadır. Diğer tatil mekanları ile bağlantı içinde olması ve onlara giden yollara yakın olması, ikliminin yumuşaklığı Marmaris’i tercih edilir bir tatil yeri kılmaktadır.

Marmaris sahip olduğu çam ormanları nedeniyle halk arasında “Yeşil Marmaris” olarak bilinir. Marmaris, doğal olarak çok iyi korunmuş bir liman ve iskele ile dünyanın her tarafından gelecek yatlara hizmet verebilecek yüzlerce yat kapasiteli marinalara sahiptir.

Deniz kenarındaki veya Marmaris içerisindeki lokantalarda yenilen bir akşam yemeğinden sonra, gecenin kalan kısmını Barlar Sokağında yer alan hareketli barlarda, diskolarda veya gece kulüplerinde geçirebilirsiniz.

Tekne kiralama yolu ile Marmaris’e yaptığınız ziyareti birçok seçenekleri bulunan çevre gezileriyle tamamlayabilirsiniz. Bunlar yarım veya tam günlük, kano turları, at gezintisi, doğa yürüyüşleri yat turları, köy gezileri, cip safari ve Efes, Pamukkale, Dalyan ve Kaunos gibi bölgeleri ziyaretler şeklinde geniş bir yelpaze sunulmuştur.

Fethiye-Marmaris

Ağa Limanı… Plaja yakın sualtı kaynağı sebebiyle serin ve muhteşem berraklıktaki deniziyle ayrılmak istemeyeceğiniz bir liman. Kıyıdaki patika yoldan Roma ve Bizans dönemine ait harabelere yürüyüş yapabilirsiniz. Batısına Büyük Koy, kuzeybatısına Küçük Koy denir. Bu koy aynı zamanda Fethiye‘den Marmaris‘e dönüşe geçen tekneler için ilk mola/konaklama noktasıdır.

Ekincik Koyu… Dalaman ve Marmaris arasında, Köyceğiz Limanı’nın kuzey ucundaki Ekincik Koyu, dünyanın her yerinden birçok ünlünün de ziyaret ettiği, mavi yolculuğun en gözde uğrak yeri. 1986’da Ekincik Koyu’nun girişindeki eski maden iskelesinde restoran olarak açılan My Marina, daha sonra yaklaşık 70 tekne kapasiteli bir iskele eklenerek ufak bir marinaya dönüştürülmüş. Tesis, bölgeye hakim olan güçlü güney rüzgarına kapalı bir konumda yer alır.

Marmaris Koylarından Bazıları

İçmeler… Dalmak ve su kayağı ilginizi çekiyorsa, İçmeler sizin için ideal bir tatil yöresidir. Marmaris’in içine göre daha sakin ve tenha bir beldedir. İçmeler yemek yeme, içme ve eğlence içinde alternatifleri oldukça çeşitli olan bir yerdir. Marmaris’e 10 km. uzaklıkta bulunan İçmeler, turistik tesisleri, plajı ve eğlence yerleri ile sayılı turistik beldelerimizden biri olmasının yanı sıra, sindirim sistemine iyi geldiği bilinen içme suyu ile de dikkat çekmektedir.

Turunç… Turunç koyunda da Marmaris ve İçmeler’de olduğu gibi “Mavi Bayrak” semaları süslüyor. Mavi Bayrak; suyu, kumu ve çevresi temiz, yatlar için gerekli altyapıya sahip koylara, uluslararası bir örgüt tarafından verilen bir kalite belgesi gibidir. Bu belde de buna sahip yerler arasındadır. Çam ormanları ile sarılmış dağların hemen yanı başında bulunan Turunç’un doğal güzelliği sayesinde gelen herkesi kendine hayran bırakır. Turunç’ta sabah uyandığınızda deniz sizi bütün ışıltısı ile selamlar. Bu sebepten dolayı Turunç Koyu Ege denizinin en güzel koylarındandır. Bol yıldızlı otellerden tutunda daha mütavazi pansiyonlara kadar her çeşit konaklama hizmet veren tesislere sahip bu belde mavi turlarında vazgeçilmez adreslerinden biridir. İri kumlu plajı ile ünlüdür.

Abdi Reis Koyu… Yıldız Adası’nın açık denize bakan yönünde bulunan Abdi Reis Koyu ayrıca dalgıçların ve dalmak isteyenlerin buluşma noktasıdır. Eğitim dalışları için de oldukça uygundur. Bunun yanı sıra eğer tecrübeli bir dalgıçsanız uzun ve eğlenceli bir dalış için burası idealdir. Oldukça keyifli bir dalış geçirirsiniz. Bol miktarda müren, orfoz, lagos, ve şanslıysanız sinagrit ve akya ile karşılaşabilirisiniz. Burada derinlik 0 m ile 33 m arasındadır ve balıklar genelde 12 metrelerde başlayan döküntü kayalıklarda görülür. Fosforlu Mağara’ya yakın olmasından dolayı çok fazla deniz trafiği mevcuttur.

 

Çiftlik… Yatçıların ve günübirlik teknelerin özellikle tercih ettikleri diğer bir uğrak yeri Çiftlik’tir. İri taneli kuma sahip plajı, çardak lokantaları, mütevazı ortamı ile özellikle yatçıların vazgeçemediği mekânları olmuş bir koydur burası.

Serçe Limanı… Yeşilova Körfezi’nde, Marmaris – Bozburun arasında bulunan, yarımadanın güneyinde kalan, son derece korunaklı doğal limandır. Dik, yüksek ve kayalık tepelerin arasında, adeta kanyonu andırır. Genelde tüm rüzgarlara korunaklı olsa da, zaman zaman dağ yarlarından sert bindiren sağanaklara dikkat etmek gerekebilir. Olağanüstü güzelliğe sahip, pırıl pırıl denizinden dolayı mavi tur yolcularının en önemli uğrak yerlerinden biridir.

Bozukkale (Loryma)… Bozukkale Limanı, rüzgara karşı korunaklı konumuyla bugün mavi yolculuk teknelerinin ve yatların en önemli durak noktalarındandır. Körfez tarihte de bu konumu nedeniyle stratejik öneme sahipti. İÖ 1412 yılında Atina donanması burada konaklamış, İÖ 395’te Knidos deniz savaşı öncesinde yine burada toparlanmıştı. Koyda bugün mavi yolculuk tekneleri ve yelkenli teknelere hizmet veren lokantalar bulunmaktadır. Üstü çıplak dağlarla çevrilidir ve yamaçlardan rüzgarlar zaman zaman sağanaklarla iner. Yaz aylarında hakim olan batı ve kuzeybatı rüzgarlarına göre demirlemek doğru olur.

Gerbekse Koyu… Gerbekse Koyu, mavi yolculuğa çıkan yatların en gözde barınaklarından biridir. Çiftlik’in hemen yanında bulunan Gerbekse Koyu adını burada bulunan bir kilise kalıntısından almıştır. Burası denizin içine dil gibi uzanan, meltem rüzgârlarına karşı kapalı ve korumalı bir koydur. Gerbekse Koyu’nun zemini yatlar için uygun uzaklıkta olup, kıyısı da küçük çakıllı taşlardan oluşmaktadır. Gerbekse Koyu’nun en önemli özelliği ise, su altı dalışlarına elverişli olmasıdır.  Koyun uç tarafında bulunan tepede antik kalıntılar, kale ve kilise bulunur. Tepelere doğru gezintiye çıkıldığında ise, çam, zeytin ağaçları ve eşsiz doğa güzellikleri ile insanı büyüleyen Gerbekse Koyu, ziyaretçilerini kendisine hayran bırakmaktadır.

Knidos… Gökova’nın güneybatı ucunda, zamanının en büyük şehirlerinden, antik çağın en büyük heykeltraşı Preksiteles’in vatanı olan Knidos’un kalıntıları yer alıyor. Bugün Knidos’a sadece deniz yoluyla ulaşılıyor; aynı binlerce yıl öncesinde de olduğu gibi. Knidos Halikarnassos’un Dor Hexapolis’den (Altı kent) çıkarılışından sonra karada kalan tek kent. Dor Hexapolis’in en kutsal yeri, Apollon tapınağı burada yer alıyor.

Kumlubük… Kumlubük güzel kumsalı ve plajı yanında balıkçı lokantaları ile ünlüdür. Bölgenin en iyi deniz mahsullerinin bulunduğu ve kıvamında pişirilip servis yapılır.Manzara etkileyici. Kumlubük sahili ve tepeleri, doğa yürüyüşleri ve ekoturlar için en iyi parkurlara sahiptir. Kumlubük sahilinden güneydoğu yönüne yürüyüşte karşılaşılan mağara herkesi şaşırtır. Bu mağaranın 5 bin yıl önce ilk yerleşime sahne olmuş olduğu sanılmaktadır. Girişi 4 metre kadardır. İçerde galeriler, sarkıtlar ve dikitler bulunur. Yeni keşfedildiğinden henüz bilimsel bir araştırma yapılmamıştır. Tıpkı Cennet Adası mağarasında olduğu gibi.

Orhaniye… Hisarönü körfezinin kıyısındaki en önemli turizm merkezlerinden biri Orhaniye’dir. Hisarönü körfezine gelen yatlar Orhaniye’de mutlaka gecelerler. Orhaniye’de deniz her zaman çarşaf gibidir. Çevresindeki çam ormanının rengi suya vurmuş, deniz sadece buraya özgü bir renge sahip olmuştur. Çevre o kadar sakindir ki, kendinizi suya bıraktığınızda yüzerken çıkardığınız sesten başka bir şey duymazsınız. Bu arada denizin ortasında yürüyen insanlar dikkatinizi çekecek. Şaşıracaksınız. Kumul hareketleri sonucunda karadan başlayıp koyu ikiye bölen bir sığlık oluşmuş. Yaklaşık 600 metrelik şeride Kızkumu deniyor. Orhaniye Koyu girişinde, Keçibükü mevkiinde bulunan ve yatların yaz kış konakladıkları ve bakımlarının yapıldığı Martı Marina ve Otel tesislerinin yanında manastır kalıntıları var.

Selimiye… Sonsuz bir sessizlik hakimdir Selimiye’ye. Kalabalıktan uzak tatil yapmak isteyenler için alışkanlık yaratacak bir tatil beldesidir burası. Selimiye yeşillikler içinde bir beldedir. Denizi temiz ve genellikle durgundur. Çok geniş bir kumsalı yoktur. İskele kenarında birbiri ardına kurulmuş küçük ama kaliteli lokantalar teknelere ve çevreden gelen misafirlerine hizmet veriyor. Menülerinde o gün tutulmuş taze balık mutlaka mevcuttur. Çeşidine göre ister ızgara, isterseniz buğlama yapılabiliyor. Has zeytinyağı ve defneyaprağı buğulamaya ayrı bir lezzet katıyor ve sizi bu lezzeti bir daha tatmanız konusunda ikna ediyor. Kabak çiçeği dolması ise tadılması gereken diğer bir seçenek olarak karşınıza çıkıyor.

İnbükü Koyu… İnbükü Koyu Marmaris’in nam salmış koylarındandır. Bu yüzden her yıl yerli yabancı turistlere ev sahipliği yaparak onları en iyi şekilde ağırlamaktadır. Doğasıyla ve muhteşem manzarasıyla eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Ender bulunan özelliklere sahip çam ağaçlarının ve masmavi denizinin berraklığıyla, gürültüden uzak tatil yapmak isterseniz, burası tam size göredir.

Kamelya Adası… Tercih sebeplerden bir diğeri ise masmavi denizi ve tertemiz çevresinin olmasıdır. Ayrıca denizinin bir özelliği nedeniyle 30 metreden denizin dibinin görünebilmesi mümkündür. Yine her yaştan insanların tırmanabileceği, eskilerden kalma manastırı bulunmaktadır. Kamelya Ada’sı her açıdan değişik güzelliğe sahiptir.

Fethiye/Marmaris rota önerisine alternatif olarak Fethiye/Göcek rota önerisini buradan , Fethiye/Kekova rota önerisini ise buradan inceleyebilirsiniz.

Bizimle İletişime Geçin

Soru ve önerileriniz için lütfen bizimle iletişime geçin.

İletişime Geç